NON SOLO --> TEVERINA BV


EMILIA ROMAGNA

ONTDEKKING IN PORTICO DI ROMAGNA

Op paasdag ontdekten wij een bijzondere albergo in Emilia Romagna, te midden van prachtige natuur, tussen Firenze en Ravenna. Een aanrader van een lezer-fotograaf van NON SOLO. "Wat is dit?" was onze eerste reactie. Maar we hadden er een geweldige tijd. Al Vecchio Convento is een eenvoudig hotel, het eten is er superlekker en de sfeer overweldigend. Of je er alleen bent of in groep, je zal je verblijf niet snel vergeten. 

Wij brachten volledig verslag uit in NON SOLO 2018, maar als je dat nummer gemist hebt, kan je er hier alvast nog naar kijken:
Meer op www.vecchioconvento.it 
 

_______________________________________________________________


DE GEEST VAN MUSSOLINI

NON SOLO 2017 probeerde het geboortedorp van Mussolini te bezoeken. Daar heerst een bijzondere en soms grimmige sfeer. Het was een geluk dat onze redacteur Italiaan was, want men ziet blijkbaar niet graag 'indringers' komen. 

Het relaas las je in de boeiende reportage "Predappio, waar de geest van Mussolini ronddwaalt." (p. 85-89)

_______________________________________________________________


LAMBORGHINI

In NON SOLO nr. 1 brachten we -met een knipoog- verslag uit van de vijftigste verjaardag van Lamborghini. Na een Grand Tour van drie dagen kwamen 350 Lamborghini's uit 29 landen aan in Bologna.

Je kan de reportage hier gratis downloaden.

Tip: als autofan kon je in NON SOLO 2016 genieten van een reportage over een Fiat Cinquecento-meeting in Bolsena. Abart? Giannini?

Je kan de reportage gratis downloaden op onze Lazio-pagina

_______________________________________________________________
                       

ETEN ZOALS PAVAROTTI IN MODENA

 

Een bezoek aan de woning van il maestro is een mooie uitstap in de regio Emilia Romagna, vanuit Toscane, of op terugweg naar België. De uitstap is ook de moeite omdat het lievelingsrestaurant van Pavarotti, Ristorante Europa 92, er vlak naast ligt. Je kan, net als il maestro, via een deurtje in de tuin naar zijn ristorante stappen.

 

NON SOLO nam de proef op de som en genoot van het ‘Luciano Pavarotti’-degustatiemenu voor amper 40 euro per persoon. De details las je in NON SOLO nummer 2, maar ja kan natuurlijk ook altijd zelf gaan proeven. 

Pavarotti was trouwens een bijzonder grappige man, zoals blijkt uit dit filmpje waar in hij lacht met de gevolgen van zijn talrijke bezoeken aan Ristorante Europa 92.

 

Praktische info vind je op www.casamuseolucianopavarotti.it en www.ristoranteeuropa92.it